Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης στο In-Showbiz!



Ο Γιάννης Σαρακατσάνης είναι μία γνωστή φυσιογνωμία στον χώρο της υποκριτικής για πολλούς από εμάς. Κουβαλώντας αρκετές σπουδαίες δουλειές στις πλάτες του, φέτος συνεργάζεται με την Άννα Παναγιωτοπούλου στο Θέατρο Λαμπέτη. Δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε σε θέση να σας παραθέσουμε τις απαντήσεις!


-Το "μικρόβιο" της υποκριτικής από πότε υπήρχε μέσα σας; Τι σας έκανε να αφήσετε τα μαθηματικά τα οποία είχατε σπουδάσει;
-Από το σχολείο ακόμα θυμάμαι να συμμετέχω σε όλες τις παραστάσεις της τάξης μου. Όταν πήγα στο πανεπιστήμιο βρήκα τη θεατρική ομάδα και σύντομα συνειδητοποίηση ότι πιο πολλές ώρες ασχολούμουν με αυτή παρά με τα μαθήματα. Έτσι, το 2000 πήρα την απόφαση και μπήκα σε δραματική σχολή.

-Ποια αίσθηση σας είχε αφήσει η πρώτη σας δουλειά στο χώρο;
-Είχα την τύχη να πρωτοπαίξω κατευθείαν στην Επίδαυρο, στην Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη, ο οποίος είχε πάρει για τον χορό τους μαθητές της σχολής του. Ότι και να πω για την εμπειρία της Επιδαύρου είναι λίγο. Ήταν σαν να παίζουμε τελικό Μουντιάλ στο Μαρακανά!

-Από όλους τους τομείς της υποκριτικής, τηλεόραση, κινηματογράφος, θέατρο, τι σας ελκύει πιο πολύ;
-Με ενδιαφέρουν οι ιστορίες και η αφήγησή τους, σε οποιοδήποτε μέσο. Στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση δεν έχω, όμως, όση εμπειρία έχω στο θέατρο, οπότε δεν μπορώ να διαλέξω με σιγουριά.

-Πως είναι η συνεργασία στο Θέατρο Λαμπέτη με την Άννα Παναγιωτοπούλου και την παράσταση που ανεβάζετε "Ω! Τι κόσμος γιαγιά";
-Μεγάλωσα με την Άννα Παναγιωτοπούλου σε θέατρο και τηλεόραση. Μου φαίνεται απίστευτο ότι φέτος παίζω μαζί της! Η ίδια είναι μία επαγγελματίας με απίστευτη εμπειρία στο θέατρο και πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες!

-Πως είναι η ζωή σε μία κοινωνία σαν τη δική μας για έναν ηθοποιό;
-Οι ηθοποιοί πάντα σε κρίση ήμαστε. Κάθε εξάμηνο πρέπει να βρούμε η να δημιουργήσουμε τη δουλειά μας από την αρχή. Επίσης κάνουμε μία δουλειά που μας αναγκάζει να είμαστε δημιουργικοί. Άρα, δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα.

-Σε έναν άνθρωπο που θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο, ποια θα ήταν η συμβουλή σας;
-Να εκπαιδευτεί καλά, να διαβάζει και να μορφώνεται συνεχώς, να ακούει χωρίς να πολυμιλάει και να προσπαθεί να βρει χαρά και ευχαρίστηση σε ο,τι κάνει. 

-Ποιο είναι το πιο συναισθηματικά έντονο μήνυμα που έχετε δεχτεί από τον κόσμο που σας ξέρει και σας σέβεται;
-Με συγκινεί πάρα πολύ όταν ακούω ανθρώπους να μιλούν για το νόημα κάποιας παράστασής μου και να το πετυχαίνουν.

-Υπάρχει κάτι που σας κάνει να ξεχνάτε κάθε δυσκολία και σας δίνει δύναμη;
-Η αίσθηση της σκηνής είναι εθιστική. Με το που τελειώνει θέλεις κι άλλο!

-Τι θα μπορούσε να συγκριθεί με την τέχνη;
-Δύσκολη ερώτηση, δεν μπορώ να την απαντήσω.

-Ποια είναι τα όνειρά σας για το άμεσο και έμμεσο μέλλον;
-Σχεδιάζουμε πολλά πράγματα για την επόμενη σεζόν, αλλά είναι όλα ακόμα στον αέρα οπότε δεν θα ήθελα να τα αναφέρω. Μπορώ να πω σίγουρα όμως ότι αναζητούμε χώρο για να συνεχίσουμε με τους AbOvo το "Έγκλημα στην Γκαλερί".

-Ποιο μήνυμα θα δίνατε στους αναγνώστες μας;
-Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους τους αναγνώστες του In-Showbiz, καλή ξεκούραση και υπομονή στις δυσκολίες που έρχονται.


Συνέντευξη/επιμέλεια άρθρου: Δημήτρης Μπαγετάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια: